Compass Europe biedt in eerste instantie een natuurbeleving aan en werkt kleinschalig wat resulteert in:

 • Tijdsduur per outdoor opdracht is gemiddeld één dagdeel (3-4 uur) met uitloop mogelijkheid.
 • Begeleiding door één en de zelfde outdoor trainer die exclusief voor u beschikbaar is.
 • Exclusieve locaties en geen andere groepen in de buurt zorgen voor de nodige rust in intensiteit.
 • Inspanning en ontspanning gaat samen met nieuwe inspiratie en energie opladen.
 • Respect voor de natuur en het gebruiken van de natuurlijke elementen tijdens onze opdrachten.

IMG_5267MTB Clinics pre-season bootcamp12015-04-21 08.47.03MTB Clinics pre-season bootcamp2

 • Klimmen & Abseilen (50mtr rots massief)

  Fysiek en mentaal, een individuele uitdaging waarbij de groep veiligheid biedt en op afstand kan coachen.
  Met koorden een klimgordel en een helm wordt de klimmer/abseil beveiligd door de instructeur en/of onder begeleiding van een groep/teamlid.

 •  Hillwalk

  De deelnemers worden in klimgroepjes tot max. 8 personen ingedeeld, vervolgens wordt er over een bergkam een klim & klauter tocht afgelegd waarbij men elkaar op de juiste momenten moet ondersteunen en begeleiden op spannende passages. Met een klimkoord worden de deelnemers aan elkaar bevestigd, een ieder draagt een klimgordel en een helm.

 • Raften

  Onder begeleiding gaat de deelnemers zich verdelen in diverse rafs en een tocht afleggen op een stromende rivier. Per raft zullen de diverse rollen verdeeld worden, de kapitein zet de koers! Als er goed wordt gecommuniceerd en samengewerkt is het besturen en maneuvreren van het raft perfect te doen.

 • Challange Parcours

  Nadat de deelnemers (in teams) hun doelen heeft gesteld en taken zijn verdeeld wordt er in diverse teams een natuurlijk aangelegd parcours afgelegd. Afhankelijk van het thema en de doelen vindt er een Competitie plaats waarbij uiteindelijk het “Winning Team” zal worden benoemd.

 • Vlotbouwen/Brugbouwen

  De deelnemers gaan bij deze opdracht een aantal fazen door, voorbereiding voor het maken van een bouwplan, uitvoering en bouwen van de constructie met palen en touwen (time-outs zijn mogelijk) en de Nabespeking.

 • Eilandenspel

  De deelnemers gaan vanaf diverse eilandjes met behulp van bouwmaterialen proberen om naar het “centrale eiland” te komen. Hierbij zal creativiteit en communiceren van belang zijn omdat men het de kennis en de kunde samen met het materiaal over en weer zal moeten delen.

 • Radio Communicatie Dropping

  De deelnemers worden in kleine teams op diverse locatie in de natuur “gedropt” met de kaart van ’n ander team. Tevens hebben zij ’n kompas en ’n radio/gsm. Vanaf die locaties zullen de kleine teams elkaar naar ’n rendez-vous punt dirigeren om samen te komen. Als iedereen op het rendez-vous is aangekomen is de opdracht geslaagd.

 • Bivak

  De deelnemers wandelen met behulp van kaart & kompas of gps garmin naar ’n locatie in de natuur waar zij vervolgens hun kamp opslaan. Met behulp van tipitenten of eenvoudige zeilen worden de onderkomens gemaakt om in te overnachten. Er wordt op open vuur gekookt met eenvoudige ingrediënten om een warme maaltijd te bereiden.

 • Teamparcours

  Hierbij wisselen groepsdynamische teamopdrachten zich af. De opdrachten worden steeds complexer waardoor de deelnemers belang zien om ervaringen te delen en vervolgens in hun voordeel direct toe te passen. Deze opdracht zorgt voor ’n positieve teamgeest en maakt diverse kwaliteiten van de deelnemers en het team zichtbaar/tastbaar.

 • Paintball games

  In kleine teams (tot 8 personen) gaan de deelnemers met overall/helm/nekbescherming & paintball gun diverse dynamische paintball games spelen. Strategieën worden besproken en uitgevoerd om de “vijand” te verrassen en uiteindelijk te kunnen winnen. Veiligheid staan altijd voorop, hiervoor wordt ’n contract gemaakt en ondertekend.

 • Speleologie

  De deelnemers kunnen bij deze activiteit op diverse manieren ’n grot bezoeken/exploreren waarin de accenten vooral liggen op samenwerken, communiceren en organiseren. De fysieke inspanning is groot en mentaal is er zeker ’n uitdaging. Wil, durf & kunde zullen op individueel nivo gemobiliseerd moeten worden om als team deze opdracht tot een succes te brengen.

 • Forelvissen & bereiden op BBQ

  De deelnemers zullen met zelfgemaakte hengels forel gaan vissen om deze vervolgens te vangen, schoon te maken en te bereiden op open vuur of barbecue. Back to basic en zeer intens beleven van de natuur staan hier op de voorgrond, dit zorgt voor rust en onthaasting (tijd speelt even geen rol).

 • Outdoor Cooking

  De deelnemers gaan onder begeleiding de natuur in om diverse ingrediënten voor ’n maaltijd op open vuur te zoeken. Vervolgens worden er diverse recepten verdeeld die in kleine groepjes zullen worden Toegepast om ’n gerecht te maken. Alle gerechten zullen uiteindelijk voor maaltijd zorgen die tussendoor met ’n lokaal biertje of wijntje genuttigd gaat worden.

 • Meerkampen

  Met behulp van kaart & kompas gaan de deelnemers in diverse teams een aantal locaties opzoeken alwaar zij ’n opdracht krijgen. O.a. boog & geweer schieten/torenbouwen/trapezesprong/abseilen/raftrace/enz. Er zal bij iedere opdracht gescoord kunnen worden. Aan het einde van deze opdracht worden de scoren opgeteld en zal er vervolgens ‘n “winning team” benoemd worden.

 • Nacht Oriëntatie Tocht

  De deelnemers worden ergens in de regio “gedropt” met kaart & kompas zullen zij terug naar de accommodatie proberen te komen. Uiteraard zal het grootste gedeelte van deze tocht in het donker op onverharde wegen en paden worden gewandeld rivierdoorsteken behoren ook tot de mogelijkheid.

 • High Ropecours

  De deelnemers gaan beveiligd (helm/tuigje) op hoogte in de bomen een aantal spannende activiteiten uitvoeren waarbij men wordt uitgenodigd om eigen grenzen op te zoeken en te verleggen. Het is zeker niet de bedoeling om eigen grenzen te overscheiden, wel kan men als individu ervaren hoe het team kan faciliteren en steunen om gecontroleerd en veilig die eigen grens te verkennen/verleggen.

 • GPS Hike/Bike/Paddle speurtocht

  De deelnemers gaan met behulp van GPS Garmin diverse doe & denk opdrachten uitvoeren waarbij de verplaatsing met mountainbike, wandelen/lopen en raft/tube/Canadese kano zal plaatsvinden. Er is de mogelijkheid om deze opdracht als “management game” aan te bieden, afhankelijk van de vooraf bepaalde doelstellingen.

 • Highland games

  Bij de ruïne van ’n oud Keltisch dorp worden diverse Highland games uitgevoerd volledig terug in de tijd. Ideaal voor ’n bedrijf dag inclusief varken aan ’t spit.